14. XJR-Deutschlandreffen

12 - 14 augusti 2011

Över ett veckoslut i augusti åkte vi till den största av de olika XJR träffar som genomförs i Tyskland varje sommar.

Arrangör var XJR "Tuning" Stammtisch Ruhrpott.

Det var den 14:e Jahrestreffen och det var, tror vi, den andra gången som den tyska Jahrestreffen arrangerades på den här platsen. I ett samarbete med Gasthaus am Kemnader See kunde arrangerande XJR "Tuning" Stammtisch Ruhrpott  erbjuda fina lokaler att vistas inuti om det skulle regna och oerhört rikhaltiga bufféer för de två kvällsmåltider och de två frukostar som ingick i den ganska blygsamma träffavgiften.  Träffplatsen låg söder om Dortmund, mellan Bochum och Witten, och intill Kemnader See, som är ett naturområde intill de stora städer som finns i anslutning.

På grund av att träffplatsen låg så nära bebyggelse var alla former av körning på bakhjul förbjudna och det hade i förväg informerats att det inte skulle finnas någon burnoutplatta. Ronnyfighter lyckades emellertid snacka sig till att få lov att göra en burnout på den allmänna landsväg som faktiskt gick rakt igenom träffplatsen. Burnouten blev bra. Titta själv på bild nedan. Dagen efter upptäcktes att  vägen inte hade asfalterats med högsta kvalitet. För viss framtid finns ett burnoutspår sparat, som visar var Ronnyfighter gjorde sin burnout.

Gamen och Meteorologen valde att köra var för sig och på olika vägar till träffen. Gamen bor i Skåne och åkte 10 timmar med nattfärja mellan Sverige och Tyskland. Meteorologen bor på västkusten och valde att åka via Danmark och att ta sig över ett par mindre vattenstråk med hjälp av tidsmässigt kortare färjor samt att övernatta på ett hotell i norra Tyskland.  Deras totala körsträckor till träffplatsen blev 48 mil för Gamen och 95 mil för Meteorologen. 

Denis från London hade rest från England och hade lastat sin XJR på tunneltåget till Frankrike och hade övernattat hos en XJR kompis i Paris. Han hade "bara" kört 90 mil, så han kände sig nästan snuvad på priset för längsta körsträcka. Hade Denis planerat lite bättre, så hade han kunnat köra en omväg i Frankrike. Inför Jahrestreffen förra året körde Gamen en omväg över Rüdesheim och gjorde en liten utflykt där, men trots detta så lyckades han ändå inte att knäcka Meteorologen, som tog hem priset för längsta körsträcka även förra året.

XJR "Tuning" Stammtisch Ruhrpott hade valt att inte skapa ett särskilt träffmärke. Deltagarna erhöll i stället två olika "pins" att sätta på sina kläder. Meteorologen har aldrig brytt sig om att köpa en skinnväst och brydde sig inte medan Gamen är överdrivet intresserad i sin skinnväst och kommer att sakna det uteblivna träffmärket.

XJR "Tuning" Stammtisch Ruhrpott är den äldsta av alla tyska XJR föreningar (Stammtisch) som finns i Tyskland. I år var det de som arrangerade Jahrestreffen och de hade utlyst ett pris för  äldsta Stammtisch. Eftersom de själva är äldst, så lät de priset gå vidare till det näst äldsta Stammtischet som är XJR-StammtischNord.

Det var hos XJR-StammtischNord som det svenska deltagandet i tyska träffar inleddes. Gamen körde dit 2005 och hans XJR hade bara gått 95 mil vid ankomsten. Därefter har flera svenskar deltagit i olika XJR-träffar i Tyskland och flera tyskar har deltagit i våra egna Vårträffar, som har genomförts i Skåne.

Höxter från XJR-Stammtisch Schlesvig-Holstein är den tyske XJR entusiast som driver det största tyska XJR forumet. Alla undrade varför han inte hade anmält sig till och/eller tänkte komma till Jahrestreffen i Ruhrpott, men de blev alla överraskade. Höxter hade anmält sig under ett fingerat namn.

Gamen och Meteorologen snackade lite om det faktum att flera långväga deltagare anlände med sina XJR på släpvagn. Det finns givetvis ingenting som tvingar en deltagare att köra XJR till träffplatsen. Det kan till och med vara en möjlighet inför framtida svenskt deltagande i långväga XJR träffar.

 

De svenska deltagarna

Gamen

Meteorologen

 

En lustig deltagare

Motorbiene

Höxter hade anmält sig under namnet "Motorbiene"

 

Incheckning

Incheckningsstället där det serverades obligatorisk välkomstdrink.

 

Parkeringen

Gamen tappade räkningen efter drygt 100 XJR.

 

Kvällsmat

Buffé

 

Tältplatsen

Tältplatsen där de flesta deltagarna bodde.

 

Prisutdelning

Bordet med pokaler

Meteorologen hade längsta körsträcka

På bilden tar XJR-StammtischNord emot priset för äldsta Stammtisch och har du deltagit på någon de svenska XJR träffarna så känner du kanske igen Webmaster, Enzo, Frank och Gunny. De har deltagit med sina XJR på Vårträffarna i Sverige.

 

Underhållning

Dans

Ronnyfighter gör burnout